Art, Wine & Dine als Basquiat 3-daagse Ontdek de wereld van de eerlijke kunst van Basquiat. Van 2 februari tot 2 juni vindt er in het glaspaleis te Heerlen een unieke expositie plaats van kunstenaar Jean Michel Basquiat.
nl

Workshop Art, Wine en Dine als Basquiat

Art, Wine & Dine als Basquiat 3-daagse workshop

Ontdek de wereld van de eerlijke kunst van Basquiat. Van 2 februari tot 2 juni vindt er in Schunck te Heerlen een unieke expositie plaats van kunstenaar Jean Michel Basquiat.
Als graffiti artist & poëet, schilder en muzikant maakte hij deel uit van de vernieuwende kunstscene die ontstond in de jaren ’80 in het grauwe New York. Met Andy Warhol, Keith Haring en Madonna als enkele namen. Hij overleed als 27jarige aan een overdosis, als één van de obscure ‘club van 27’: Getalenteerde artiesten die zó intens leefden alsof ze wisten dat het kort zou zijn…. (Amy Winehouse, Jim Morisson, Jimmy Hendrix, Janis Joplin….)

Met Basquiat als uitgangspunt hebben Jacqueline, Sandra en Lonneke een
3-daags arrangement samengesteld. Basquiat kon in de chaos waarin hij leefde kunst creëren die recht uit het hart kwam. Direct, zonder filters. Eerlijke kunst dus. We gaan ons inhoudelijk verdiepen in zijn werk en scherpen de zintuigen. Door ontvankelijk te zijn kunnen we open reageren en weergeven wat in ons leeft. Maar komen we ook zélf in actie. Er zal worden geschilderd. We maken poëzie. We proeven mooie wijnen én besteden veel aandacht aan goed eten. Om zo een intense, doch ontspannen 3-daagse te kunnen beleven! En zo, samen met anderen, iets moois te creëren. De 3-daagse vindt plaats op de Gillishof te Bocholtz ( Parkstad), een boerenhoeve uit 1321. Een plek waar slow-life centraal staat. Kwaliteit van leven in de breedste zin van het woord. Elke deelnemer heeft na afloop een prachtig kunstwerk gemaakt en ontvangt een certificaat van deelname.

VOOR WIE?
Iedereen in de leeftijd van 18 tot 80 die geïnteresseerd is in kunst, open staat voor ontmoetingen en kwaliteit van leven. Kunstzinnige ervaring is niet vereist! Het doel van deze 3-daagse is gehaald als onze gasten Basquiats kunst hebben kunnen beleven en tevens gescherpt, ontspannen en geïnspireerd de deur uitgaan. Mét een concreet kunstwerk onder de arm!
Dit arrangement kan ook door bedrijven, en groepen geboekt worden.

 

Programma

VRIJDAG
Wij adviseren voor aankomst de tentoonstelling over Basquiat in Schunck te bezoeken
16.00-18.00 Meet & Greet in Gillishof Bocholtz
18.00 Energizers
19.00 Diner
20.30 Inleiding Sandra over Basquiat
zaterdag
7.00 Wandeling
8.00 Ontbijt
10.00-11.30 Energizer + Elfje
12.00 Lunch
14.00 Sandra workshop
17.00 Wijnproeverij & diner
ZONDAG
8.00 Ontbijt
10.00 Energizer
10.30 Workshop Sandra
13.00 Lunch
14.00 Presentaties werk
16.00 Afsluiting
Info/inschrijving: info@gillishof.nl of +31 455445574
Data in overleg.mInimaal aantal deelnemers 8. Wilt u op de hoogte gehouden worden
van nieuwe actualiteiten en andere activiteiten van ART, WINE AND DINE, stuur
dan je contactgegevens naar info@gillishof.nl
Prijs 495 euro inclusief overnachtingen, eten, wijnproeverij en
workshops

Early bird korting 5% geldig tot 15 februari 2019

Wie zijn Sandra. Lonneke en Jacqueline

Slow life

De Gillishof bevindt zich in Bocholtz, een karakteristieke, middeleeuwse vierkantshoeve, die typisch is voor het Zuid-Limburgse landschap. Zodra je, door de grote poort, de binnenplaats op komt, neemt je gevoel een loopje met je. Een andere wereld ontvouwt zich en spreekt je zintuigen aan. Rust, Historie, Sfeer, Gezelligheid, Onthaasten, Beleving en Natuur zijn kernwoorden die gasten uitspreken die op de Gillishof verblijven en overnachten. Een aantal jaren geleden heeft Jacqueline aansluiting gezocht bij de Slow Movement beweging. Vandaar de toevoeging Slow Life aan de historische naam van de boerderij. Geboren op deze mooie plek, ging de interesse van Jacqueline al vroeg uit naar bijzondere dingen. Ze volgde een kunstopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht. Later legde ze zich toe op de instandhouding en verdere ontwikkeling van de Gillishof. Het Slowlife concept wil ze nu verder uitbouwen met Slow Art en Slow Wine & Dining. Gillishof Slowlife Holiday Apartments
Zandberg 20, 6351 AK Bocholtz I www.gillishof.nl I info@gillishof.nl I +31455445574 |

Slow art

Zipp.Art heet het bedrijf van Sandra Hommen, de bedenker van innovatieve, educatieve projecten, stimulering talentontwikkeling, organiseren van samenwerkingsverbanden met diverse culturele instellingen, scholen, bedrijven en kunstenaars. Sandra Hommen studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten, exposeert eigen werk en doceert het examenvak tekenen op een middelbare school in Maastricht.
Zipp.Art AINSI, Lage Kanaaldijk 112, 13C 6212 NA Maastricht |
 zippyourarts@gmail.com | +31 622380856

Slow Wine & Dining

VINOLOGI is een onderneming, die Italiaanse wijnen importeert en verkoopt, specifiek uit de regio Piëmonte. Liggend in het noordwesten van Italië, is dit één van de beste wijngebieden van dit land. De streek herbergt vele pareltjes van druivenrassen die van oudsher aangeplant worden. Deze zogenaamde ‘autoctoni’, worden tegenwoordig her-gewaardeerd en daar richten wij onze aandacht op. Wij zoeken wijnen die vooral van deze druiven gemaakt zijn- en dat zijn er heel wat- en nemen ze graag mee om aan jullie te laten proeven.
Lonneke ten Hooven is oprichter van het Open Podium Poëzie Maastricht en
eigenaar van Vinologi.
 info@vinologiwijnen.nl | +31 6 225558 |

 

Gillishof beschikt over ruime vakantiewoningen en suites. Ook de binnenplaats, de tuin, het speelveld en de speeltuin zijn ruim bemeten. 

De vergaderruimte annex grootte huiskamer kan zodanig ingericht worden dat u met een gezelschap van 20 personen op gepaste afstand kunt verblijven.

Wilt u verblijven met meerdere personen die niet tot 1 gezin behoren stuur dan een mail met uw wensen naar info@gillishof.nl. Wij informeren u dan over de mogelijkheden.

Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Onze accommodatie wordt gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen. Handzeep en desinfectiespray stellen wij ter beschikking voor uw verblijf

 

 

Covid-19 

1,5 meter accommodatie