nl

Voorwaarden, huisregels en algemene informatie

Geachte gasten, liebe Gäste, dear guests,

Van harte welkom, Herzlich Wilkommen,  Benvenuto, Welcome, Bien venu, Powitanie, Bienvenida, Acolhida

Hieronder vindt u algemene informatie over ons huis en diverse wetenswaardigheden over de omgeving. Wij verzoeken u deze informatie door te lezen.

Op direct bookings of reserveringen zijn in beginsel de algemene voorwaarden voor vakantieverblijven van toepassing zoals die door de Recron worden gedefinieerd.  Indien u boekt via een bookingsplatform of in uw reserveringsbevestiging andere voorwaarden zijn aangegeven dan prevaleren deze. 

De voorwaarden voor vakantieverblijven van de Recron kunt u downloaden op de site van HiswaRecron.

Indien de receptie gesloten is kunt u bij dringende vragen contact opnemen met

 0031455445574 of 0031620080458                                      

Alleen in echte uitzonderingsgevallen met 0031643824788

 

Noodsituaties, politie of ziekenhuis 112

Huisarts: 0031-455441213

 

Op de Gillishof kunt u een fijne vakantie genieten. Van onze kant zullen wij er alles aan doen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Om u wegwijs te maken in onze accommodatie geven wij u hieronder een aantal tips en vragen wij uw aandacht voor onze huisregels.

Algemene informatie

 

Veiligheid

Brand

In ieder appartement bevindt zich een brandblusser of een brandslang in de centrale hal  alsmede een  situatieschets van uw appartement. In geval van brand verzoeken wij u dit direct aan de beheerder te melden.

Brandslangen: 1- In de centrale hal bij de appartementen klaproos en kamille

                            2- In de centrale hal bij appartement Morgenster .

 

Rookmelders: Alle appartementen zijn voorzien van rookmelders en een gedeelte ook  van brandmelders. In geval van rookalarm zijn wij verplicht de betreffende woning te inspecteren. Intern zijn alle melders gekoppeld. Daar waar centrale hallen zijn, zijn de achterliggende woningen ook gekoppeld. Het kan dus zijn dat in uw appartement de rookmelder afgaat als uw buurman een biefstuk dichtschroeit. Controleer echter altijd of er niet iets ergs aan de hand is en meld dit direct. 

In geval van serieus brandalarm dient u de woning direct te verlaten en ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden.

Brand en vluchtwegen dienen te allen tijde vrij gehouden te worden.

Plaats geen spullen in de (centrale) hallen en trappenhuizen. De doorgang onder de poort naar de binnenplaats, de binnenplaats, de oprit en de toegangsweg langs de boerderij alsook het weggetje aan de achterzijde  van de boerderij bij de privé terrassen  dienen te allen tijde vrij te zijn van geparkeerde auto’s. Enigste uitzondering betreft het laden en lossen van bagage.

Bewaking

Ons buitenterrein is op enkele plaatsen beveiligd met camera’s.

Roken

Het is ten strengste verboden om waar dan ook in huis te roken.

U rookt? Prima, uw keuze. Zadel anderen echter niet op met de nadelen van uw gewoonte. Wij verzoeken u daarom niet in huis te roken. Ook verwachten wij dat u uw peuken niet in de tuin of de omgeving op de grond gooit en dat u zorgdraagt voor het brandveilig leegmaken van uw asbak.Bedenk dat rooklucht in de stoffering van de woning trekt. Mochten wij bij de eindcontrole merken dat er in huis is gerookt, dan zullen wij alle extra reinigingskosten in rekening brengen.

Huisdieren

  • Huisdieren zijn alleen op afspraak toegestaan.
  • Op het terrein te allen tijde aangelijnd te zijn.
  • Uitlaten alleen in de landerijen achter de boerderij of in het park aan de overkant van de boerderij.
  • Gebruik van zakjes verplicht.
  • Huisdieren mogen, op straffe van het ontbinden van de huurovereenkomst, NOOIT ALLEEN IN HET APPARTEMENT ACHTERBLIJVEN. lees onze uitgebreide instructie

Milieu    

Respecteer het milieu:

Op het achtererf staan 3 grote containers voor de afvalverzameliing; 1 voor glas; 1 voor papier en karton en 1 voor restafval. Het is ten strengste verboden om kartonnen dozen in de grote container te gooien. Deze dienen kleingemaakt te worden en in de papiercontainer gedeponeerd te worden.

Internet en WiFi  

Gillishof heeft de beschikking over een draadloos netwerk. U kunt gratis gebruik maken van de WiFi

De inlogcode vindt u op onze receptiedeur. Het kan zijn dat uw signaal niet altijd even goed is. Als er te veel apparaten tegelijk ingelogd zijn en/of films gedownload worden is dit van invloed op de kwaliteit.

Wasruimte

In de wasruimte staat een wasmachine voor algemeen gebruik. Voor € 1,00 kunt u een snelwas op 30 graden in een 1/2 uur wassen. Onze meter is op maximaal € 2,00 voor max. 1 uur wassen geprogrammeerd. Het apparaat geeft geen geld terug. Tevens is de wasruimte voorzien van lijnen waar u uw was aan te drogen kunt hangen. In uw appartement vindt u een droogrekje.

In de wasruimte vindt tevens een magnetron, een oven en extra koel-en vriesruimte voor algemeen gebruik. Ook kunt u deze ruimte gebruiken om uw was te drogen of om water te pakken om een kinderbadje te vullen.

Gordijnroedes

Hang geen spullen aan de gordijnroedes.De roedes zijn in de oude muren zeer moeilijk te bevestigen.

Linnengoed

Onze bedden zijn voorzien van speciale hoezen welke niet bedoeld zijn als onderlaken maar ter bescherming van de matras. Het gebruik van linnengoedis dan ook verplicht. Bent u het vergeten dan kunt u een set huren voor € 8,00 p.p. Bij geen gebruik van bedlinnen brengen wij achteraf alsnog € 8,00 p.p. in rekening. Handdoeken zijn eveneens te huur voor € 1,00 per stuk.

Spelen

Kinderen tot 12 jaar mogen gebruik maken van de speeltuin. Voor de ouderen is er een speelveld en een jeu de boulesbaan. Bij de recreatieruimte staan enkele spellen waar u gebruik van kunt maken. Tafeltennisballetjes verstrekken wij tegen betaling van € 1,00.

Hangmattenweide

Onze tuin is voorzien van hangmatten om uit te rusten. Wij verzoeken u de rust te respecteren. De kinderen kunnen naar hartenlust in de speeltuin aan de achterzijde spelen.

Jeu de Boulesbaan

De Jeu de Boulesbaan vindt u op het achterterrein naast de speeltuin. Heeft u geen Jeu de Boulesballen meegenomen, dan zijn deze te leen bij de receptie tegen een borg van € 10,00.

 BBQ

Wij hebben verschillende BBC’s voor algemeen gebruik. Zelf even voor houtskool zorgen. Iedere BBQ is voorzien van een staalborstel om het rooster na gebruik schoon te maken of vraag even naar schoonmaakmateriaal. Zo kan de volgende ook weer direct aan de slag. Sintels als ze afgekoeld zijn s.v,p, in het restafval deponeren. Voor niet schoongemaakte BBQ’s rekenen wij € 10,00 schoonmaakkosten.

Elektrisch oplaadpunt

Op de grote tafel bij de overkapping bij de recreatieruimte vindt u stopcontacten. Deze kunnen gebruikt worden voor het opladen van scootmobielen en elektrische fietsen. Uw fiets of scootmobiel kan hier ook droog gestald worden. Een oplaadpunt voor uw elektrische auto vindt u op parkeerplaats P1

Recreatieruimte

Gillishof heeft de beschikking over een recreatieruimte. Deze is op afspraak te huur voor grotere gezelschappen. U kunt hier gezamenlijk dineren, een bonte middag houden of een workshop volgen. Vraag naar de mogelijkheden. Incidenteel vindt hier een feest plaats met een muziekstop om 1.00 uur.  Wij letten erop dat het geluidsniveau niet overschreden wordt maar kunnen dat niet altijd uitsluiten. Het gaat hierbij om incidentele momenten. Wij vragen uw begrip hiervoor..

Parkeren

Op het terrein zijn diverse parkeerplaatsen. Wij verzoeken u bij voorkeur P1 en P2 te gebruiken. Voor mindervaliden zijn er 2 aparte parkeerplaatsen. De toegang voor de grote poort naar de binnenplaats dient vrijgelaten te worden in verband met de brandveiligheidseisen. Ook het kleine zijpoortje op de binnenplaats dient om dezelfde reden open en vrijgehouden te worden.

Kunst

Onze appartementen zijn voorzien van originele kunst. De doeken zijn te koop. Bij de receptie ligt een fotoboek ter inzage. Ook kunt u hier prijsinformatie krijgen.

 Inventaris-breuk-beschadiging

Breuk van keukenservies en dergelijke gelieve u ons mede te delen. De vervangingswaarde van de meest gangbare zaken wordt door ons bepaald. Mochten er grotere zaken beschadigd worden dan verzoeken wij u dat direct te melden. Wij zullen dan bepalen wat de vervangingswaarde is of wat de reparatiekosten zijn. Wij controleren niet bij vertrek maar bij de schoonmaak. Heeft u beschadigingen of breuk niet gemeld dan kunnen wij u hiervoor achteraf aansprakelijk stellen.

 (Dak)ramen

In verband met onverwachte regenbuien verzoeken wij u de (dak)ramente sluiten als u het huis verlaat. In het voorkomende geval zullen wij het huis betreden en voor sluiting zorgdragen.

 Energie

Energie is duur en milieubelastend. Wij investeren in duurzame, energiebesparende voorzieningen. Tot nog toe berekenen wij hiervoor geen toeslag. Om dit in de toekomst te kunnen handhaven verzoeken wij u ook een bijdrage te leveren aan het milieu en ook tijdens uw verblijf net zo energiebewust te zijn als thuis. Laat daarom niet onnodig ramen en deuren langetijd achtereen open staan terwijl de verwarming op volle toeren draait. Als u langere tijd van huis bent verzoeken wij u de (thermostaat-)kranen lager te draaien. Een aantal appartementen heeft zelfdenkende thermostaten. Deze werken 3 uur onafgebroken en moeten daarna weer handmatig geactiveerd worden door 1 x op het linkerknopje te drukken. Gaat u weg dan kunt u deze ook handmatig uitschakelen.

Verplaatsen huisraad

Het verplaatsen van bedden en overig huisraad is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar/beheerder. Heeft u toestemming voor verplaatsing dan dient u bij vertrek e.e.a. ook weer op de goede plaats terug te zetten. Kasten mogen nooit verplaatst worden.

 Vochtige doekjes en vetten

Het is verboden om vochtige doekjes,(wc-doekjes, schoonmaakdoekjes, babydoekjes, opmaakdoekjes, maandverband, tampons enz.) in de wc te deponeren.Ook alle vetten (frituurvet, oliebollenvet) mogen niet door de wc gespoeld worden. Bij verstopping wordt u aansprakelijk gesteld voor de schade.

Kaarsen en vuurwerk

Wilt u voorzichtig zijn met het gebruik van kaarsen en er te allen tijde voor zorgen dat ze op een brand- en smeltvrije ondergrond staan. Er zijn voldoende theelichten, bordjes en onderzetters aanwezig. Het is niet toegestaan om op enigerlei wijze vuurwerk af te steken op het terrein van de Gillishof. Zoek een plaatsje aan de straat op enige afstand van de andere huizen. Zorg dat de dag erna alle vuurwerkrommel opgeruimd wordt. Het gebruik van wensballonnen is nergens toegestaan.

Gevonden voorwerpen

Wij verzoeken u dringend alle kasten te checken en met name ook de stopcontacten voor opladers na te kijken. Alle gevonden voorwerpen gaan voor 1 maand in onze gevonden-voorwerpenbak. Heeft zich daarna niemand gemeld dan worden de spullen vernietigd.

Voor spullen die nagestuurd worden berekenen wij naast de portokosten ook handlingskosten ter hoogte van € 25,00.

Rust

Wij verzoeken u na 23.00 uur geen lawaaite maken.Bij mooie zomeravonden willen wij u niet van de tuin naar binnen jagen maar verzoeken u na dit tijdstip buiten zachtjes te converseren en de rust van de buren te respecteren. Incidenteel kan dit tijdstip bij een activiteit die vanuit de organisatie plaatsvindt overschreden worden.

 Aankomst en Vertrek:

Aankomsttijd: incheck is tussen 15:00 en18:00

Vertrektijd: Uitchecktijd op de dag van vertrek is 10:00 uur.

Afwijkingen tijden dienen van tevoren aangegeven en afgesproken te worden.

Vertrek

Wij verwachten dat u het huis bezemschoon oplevert. De afwas is gedaan en de keuken is schoon. Gehuurd linnengoed kunt u afgehaald op het voeteneinde van uw bed leggen. De stofzuiger staat in het washok. Het afval is in de containers gedeponeerd. Speciale schoonmaakwensen voor tussendoor kunt u met ons tegen vergoeding bespreken.

 Borgsom

Wij gaan ervan uit dat u ons huis als een goed huisvader gebruikt. De controle van ons huis vindt achteraf plaats tijdens de schoonmaak omdat wij onmogelijk alles bij vertrek kunnen controleren. Mochten er zaken beschadigd raken dan verzoeken wij u dat voor vertrek te melden. Indien u een borgsom betaald heeft zal deze na controle terugbetaald worden op uw bankrekeningnummer. Eventuele beschadigingen worden met de borgsom verrekend. Mocht de borgsom onvoldoende zijn dan wordt u daar terstond van in kennis gesteld en aansprakelijk gesteld voor de schade.

 Sleuteloverdracht

Na volledige betaling van de huur en de borgsom ontvangt u de sleutel van ons huis. Bij vertrek levert u deze weer in. Het tijdstip van vertrek bepalen wij in overleg, maar is uiterlijk 10.00 uur op de dag van vertrek. Op zondag is onze receptie in de regel gesloten. Indien u op zondag wilt vertrekken verzoeken wij u de nog af te handelen zaken een dag eerder te doen. De sleutel kunt u bij vertrek dan op de binnenkant van de deur laten steken of in de brievenbus in een van de pilaren beneden aan de oprit te deponeren.

 Alarm

Het gehele huis is voorzien van een inbraakalarm. Gedurende uw verblijf is dit uitgeschakeld. Na uw definitieve vertrek wordt dit automatisch ingeschakeld.

 Aansprakelijkheidsclaims

Onze huisregels staan op onze site en ook in uw appartement is een exemplaar ter inzage aanwezig. Wij gaan er dan ook vanuit dat u onze huisregels aandachtig gelezen hebt. Op generlei wijze houden wij ons aansprakelijk voor misbruik van ons huis, voor door u verrichte misstanden en gebruik van onze accommodatie anders dan in de huisregels vermeld en anders dan door bebording op diverse plekken op het terrein is aangegeven. Bij niet naleven van de regels kunnen wij u aansprakelijk stellen voor gevolgschades.

Faciliteiten in de omgeving

U bevindt zich in een rustige landelijke omgeving aan de rand van het heuvelland en centraal in de euregio. Het groene heuvelland met pittoreske dropjes wordt omringt door mooie steden als Aken, Maastricht en Luik en Parkstad. Het gebied biedt talloze mogelijkheden voor uitstapjes. In uw appartement vindt u een aantal informatiefolders. Ook op de receptie kunt u terecht met uw vragen over de uitstapmogelijkheden.

 

   Vanuit Gillishof zijn diverse wandel- en fietstochten mogelijk. Wij verwijzen u hiervoor naar de volgende sites: Www.routeyou.com ( wandelroutes) www.wandelgidszuidlimburg.com, www.fietseropuit.nl

www.fietsknooppunten.nl

 

 Fietsen

Het is niet toegestaan fietsen mee in huis te nemen. U kunt ze in de tuin plaatsen.

Fietsen huren kunt u bij het natuurtransferium in Simpelveld; www.natrans.nl

 

Janssen de Fietsspecialist – Welkom

www.rijwielhandel-janssen.nl

 

Kerkdiensten:

Kerk van Bocholtz elke zondag een katholieke dienst om 10.00 uur

Hervormde diensten Gulpen-Vaals, om de week om 10.00 uur

 

Winkelaanbod

In het centrum van Bocholtz vindt u een Plusmarkt, een warme bakker en een slager.

Restaurants en stappen

Bocholtz

  • Griekse taverne Kreta, Snackbar en restaurant “ An d’r Plei, Chinees restaurant Rose-Garden op de Bocholtzerheide

Simpelveld

  • Shoko, Driesprong, Maxim, Biechthuis, Bellevue, Nefertiti, Diverse snackbars

Stappen

Voor een avondje stappenof een uitgebreider keuze in restaurants kunt u terecht in Heerlen,

Aken en Maastricht. Laat u adviseren op onze receptie.

Beste gasten.

Wij vertrouwen erop dat u onze regels respecteert en dat deze u niet weerhouden om een fijne vakantie te vieren. Wij wensen u in ieder geval een aangenaam verblijf op de Gillishof en hopen dat u zich er net zo thuis zult voelen zoals wij dat altijd doen.

Bent u een regelmatige Limburgbezoeker of wilt u ook kennis maken met het waterrijke centrale deel van deze mooie provincie dan bevelen wij huis Feldblick in Ittervoort aan. Een bezoek aan de maasplassen, Thorn en het outletcenter Roermond liggen dan binnen handbereik evenals de steden Eindhoven en het stadje Maaseik.

Feldblick is geschikt voor een gezelschap tot max. 8 personen.  Vraag bij de receptie naar de mogelijkheden.

 

Veel plezier

 

Jacqueline Senden

Gillishof Slowlife Holiday Apartments

Haus Feldblick

 

 

 

Gillishof beschikt over ruime vakantiewoningen en suites. Ook de binnenplaats, de tuin, het speelveld en de speeltuin zijn ruim bemeten. 

De vergaderruimte annex grootte huiskamer kan zodanig ingericht worden dat u met een gezelschap van 20 personen op gepaste afstand kunt verblijven.

Wilt u verblijven met meerdere personen die niet tot 1 gezin behoren stuur dan een mail met uw wensen naar info@gillishof.nl. Wij informeren u dan over de mogelijkheden.

Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Onze accommodatie wordt gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen. Handzeep en desinfectiespray stellen wij ter beschikking voor uw verblijf

 

 

Covid-19 

1,5 meter accommodatie