nl

Limburgs Mooiste 2018

Hago Limburgs Mooiste Fietsevenement is een prachtig fietsevenement voor fietsrecreanten dat wordt gereden op 25 & 26 mei 2018. De mooiste routes van NL! De start is slechts 8 km vanaf Gillishof. Een ideale uitvalsbasis om van deze tocht der tochten te genieten. Hou de inschrijfdata in de gaten en neem alvast een optie op een appartement om zeker van een overnachtingsplek te zijn.

Limburgs Mooiste ontstaat in 1991 uit een traditie van fietstochten voor familie en vrienden van de Heerlense fietsclub Grand Ballon. De 8 leden van deze vriendenclub besluiten de jaarlijkse fietstochten open te stellen voor een groter publiek en er een toeristische prestatietocht van te maken.

De belangstelling is al snel zo groot dat de fietsclub besluit er een toeristische prestatietocht van te maken. Een stichting wordt in het leven geroepen om een spraakmakend wielerevenement te kunnen realiseren.

In 1992 gaat de Stichting Grand Ballon aan de slag. Ze weet meteen 1500 fietsrecreanten naar de allereerste Limburgs Mooiste te lokken. Als startlocatie wordt het complex de Rouche in Heerlen gekozen.

Lees meer over de geschiedenis van deze klassieker op Limburgs Mooiste!