nl

Overnachten WK Cyclo-cross 2018 Valkenburg

Wielerstad Valkenburg ligt op slechts een kleine 15 km afstand van de Gillishof. Fietsliefhebbers overnachten zorgeloos omdat  fietsspullen veilig opgeborgen kunnen worden op de Gillishof. Een goede uitvalsbasis voor uw fietstochten en ook voor het bezoeken of deelnemen aan de diverse wielerevenementen. 

Voor 3 en 4 februari 2018 staan De Wereldkampioenschappen Cyclo cross 2018 Valkenburg gepland. Op zaterdag staan de wedstrijden van de Mannen Junioren, Vrouwen -23 en de Vrouwen Elite gepland. Op zondag zullen de mannen -23 en de heren Elite van start gaan.

De Wereldkampioenschappen Wielrennen op de weg werden al zes keer in Limburg georganiseerd waarvan vijf keer in Valkenburg en één keer in Heerlen.

Wereldkampioenschappen met de Cauberg als scherprechter hebben louter grote kampioenen opgeleverd. In 1938 werd Marcel Kint de eerste Wereldkampioen op de Cauberg, hij werd in 1948 opgevolgd door Briek Schotte en in 1979 door Jan Raas. Het laatste WK in 2012 kreeg Phillippe Gilbert als laureaat. 

Ontdek het complete parcours en programma  of koop hier uw tickets! Overnachten doet u natuurlijk op de Gillishof. Er is een ruime keuze in appartementen.

Burgemeester Eurlings is zeer tevreden met de toewijzing. “Na zes Limburgse WK’s op de weg wordt de wielerhistorie van Limburg en wielerstad Valkenburg nog rijker. Dit is heel goed voor Valkenburg, Limburg en de wielersport, daarom zijn we ook zo blij met de steun die we hierbij krijgen van de KNWU.” vertelde Eurlings. “Na vijf succesvolle edities van de jaarlijkse Cauberg Cross is dit de kers op de taart. Onze contacten in deze bijzondere tak van de wielersport zijn erg goed.  Door de uitstekende organisatie van de wereldbeker is de organisatie er samen met de gemeente Valkenburg aan de Geul in geslaagd om de Wereldkampioenschappen Cyclo-cross naar de Cauberg te halen.”

Gillishof beschikt over ruime vakantiewoningen en suites. Ook de binnenplaats, de tuin, het speelveld en de speeltuin zijn ruim bemeten. 

De vergaderruimte annex grootte huiskamer kan zodanig ingericht worden dat u met een gezelschap van 20 personen op gepaste afstand kunt verblijven.

Wilt u verblijven met meerdere personen die niet tot 1 gezin behoren stuur dan een mail met uw wensen naar info@gillishof.nl. Wij informeren u dan over de mogelijkheden.

Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Onze accommodatie wordt gereinigd met desinfecterende schoonmaakmiddelen. Handzeep en desinfectiespray stellen wij ter beschikking voor uw verblijf

 

 

Covid-19 

1,5 meter accommodatie