Tijdlijn bewoners Gillishof

Vandaag ontving ik in onze familie-app een plaatje van een oude boom met de volgende tekst:

Familie: We zijn als takken aan een boom, we groeien allemaal in een andere richting…maar….de wortels blijven hetzelfde. 

Het toeval wil dat ik gisteren de tijdlijn van de bewoners van de Gillishof uitgeschreven heb voor een gedenktafel. Vanaf 1320 zijn er publicaties in de archieven van Maastricht, Luik, Hasselt en Düsseldorf te vinden over de Gillishof. Daarom konden voor 700 jaar opgetekende bewoners van de Gillishof getraceerd worden. Er bleek zelfs een familieband te bestaan van meer dan 400 jaar tussen de diverse bewoners. Mijn oma van vaders kant bleek net als mijn opa van vaderskant een nazaat te zijn van meerdere generaties die op de Gillishof geleefd, gewerkt en gewoond hebben. Een zeldzaamheid waar zelfs ons Koningshuis jaloers op kan zijn. 

En inderdaad; onze familie bestaat uit veel eigenzinnige mensen die zich allemaal op hun eigen wijze en een velerlei richtingen ontwikkeld hebben. Maar die wortels van iedereen; die liggen op de zandberg in Bocholtz, voor onze familie “d’r Samerich” en voor de historische en onze gasten ” de Gillishof”. Een plek waar je voelt dat er veel mensen een boterham verdiend hebben en met plezier gewoond moeten hebben; Een plek die uitnodigt om te onthaasten en zich terug te trekken; Een plek waar je, in een gezellig appartement, je leven, waarden en normen kunt herijken of kunt finetunen, om het maar even modern uit te drukken.

 

Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.