Huisregels & algemene voorwaarden

Algemene informatie 

Op de Gillishof kunt u een fijne vakantie genieten. Van onze kant zullen wij er alles aan doen uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Om u wegwijs te maken in onze accommodatie geven wij u hieronder een aantal tips en vragen wij uw aandacht voor onze huisregels.

 

Noodsituaties, politie of ziekenhuis 112

Huisarts: 0031-455441213

Check-in/check-uit

Aankomsttijd: tussen 15:00 en18:00

Vertrektijd: op de dag van vertrek is 10:00 uur.

Afwijkingen tijden dienen van tevoren aangegeven en afgesproken te worden.

Na volledige betaling van de huur en de borgsom ontvangt u op de dag van aankomst de sleutel van ons huis. Bij vertrek levert u deze weer in. Het tijdstip van vertrek bepalen wij in overleg, maar is uiterlijk 10.00 uur op de dag van vertrek. Op zondag is onze receptie in de regel gesloten. Indien u op zondag wilt vertrekken verzoeken wij u de nog af te handelen zaken een dag eerder te doen. De sleutel kunt u bij vertrek in de brievenbus naast de receptiedeur deponeren.

Internet

Draadloos internet/WiFi  en smart TV’s zijn in alle accommodaties beschikbaar

Roken

Roken is in alle binnenruimtes verboden. Ook op de binnenplaats verzoeken wij u niet te roken als anderen daar last van kunnen hebben.

Huisdieren

Huisdieren zijn alleen op afspraak en tegen betaling toegestaan. Er gelden extra regels.

Parkeren

Op het terrein zijn diverse parkeerplaatsen. Wij verzoeken u bij voorkeur P1 en P2 te gebruiken. Voor mindervaliden zijn er 2 aparte parkeerplaatsen. De toegang voor de grote poort naar de binnenplaats dient vrijgelaten te worden in verband met de brandveiligheidseisen. Ook het kleine zijpoortje op de binnenplaats dient om dezelfde reden open en vrijgehouden te worden.

Veiligheid

 • Ons buitenterrein is op diverse plaatsen beveiligd met camera’s.
 • Gillishof beschikt over gecontroleerde en goedgekeurde brandinstallaties en rookmeldinstallaties volgens de geldende normen
 • De waterinstallatie voldoet aan legionella en voedselveiligheideisen en wordt daarop periodiek getoetst.
 • In geval van rookalarm zijn wij verplicht de betreffende woning te inspecteren. Intern zijn op diverse plekken melders gekoppeld. Het kan dus zijn dat in uw appartement de rookmelder afgaat als uw buurman een biefstuk dichtschroeit. Controleer echter altijd of er niet iets ergs aan de hand is en meld dit direct. 
 • In geval van serieus brandalarm dient u de woning direct te verlaten en ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden.
 • Brand en vluchtwegen dienen te allen tijde vrijgehouden te worden.
 • Plaats geen spullen in de (centrale) hallen en trappenhuizen.
 • De doorgang onder de poort naar de binnenplaats, de binnenplaats, de oprit en de toegangsweg langs de boerderij alsook het weggetje aan de achterzijde van de boerderij bij de privé terrassen dienen te allen tijde vrij te zijn van geparkeerde auto’s. Enigste uitzondering betreft het laden en lossen van bagage.

Duurzaamheid

 • Op het erf bevinden zich containers voor de gescheiden afvalinzameling; glas, papier en karton, plastics en restafvalcontainers worden aangeboden.
 • Onze fotovoltaïsche installatie dekt onze elektriciteitsbehoefte. Wij verzoeken u desondanks te letten op uw verbruik en niet onnodig apparaten te gebruiken of verwarming te laten branden.
 • Het linnengoed is van een fairtrade label en wordt op duurzame wijze gewassen.
 • Waar mogelijk gebruiken wij biologische schoonmaakproducten en poetsdoeken worden gewassen voor hergebruik.
 • De koeien van HaKOEna grazen extensief op ons land. Geniet van een lekker stukje vlees direct van het land. Verkrijgbaar via hakoena.com
 • Van het fruit uit de boomgaard worden streekprodukten gemaakt zonder conserveringsmiddelen.

Serviceruimte

In de centrale serviceruimte staat een wasmachine, extra koelkast met vriesvak, oven en magnetron voor algemeen gebruik. Tevens is de wasruimte voorzien van waslijnen en vindt u er droogrekjes.

Linnengoed

Onze bedden zijn voorzien van speciale hoezen welke niet bedoeld zijn als onderlaken maar ter bescherming van de matras. Het gebruik van linnengoed is dan ook verplicht. Bent u het vergeten dan kunt u een set huren voor € 8,00 p.p. Bij geen gebruik van bedlinnen brengen wij achteraf alsnog € 8,00 p.p. in rekening. Handdoeken zijn eveneens te huur voor € 1,00 per stuk.

Spelen

Kinderen tot 12 jaar mogen gebruik maken van de speeltuin. Voor de ouderen is er een speelveld en een jeu de boulesbaan. Onder een overkapping staan enkele spellen waar u gebruik van kunt maken. Tafeltennisballetjes en batjes verzoeken wij u zelf mee te nemen.

Hangmattenweide

Onze tuin is voorzien van hangmatten om uit te rusten. Wij verzoeken u de rust te respecteren. De kinderen kunnen naar hartenlust in de speeltuin aan de achterzijde spelen.

Jeu de Boulesbaan

De Jeu de Boulesbaan vindt u op het achterterrein naast de speeltuin. Heeft u geen Jeu de Boulesballen meegenomen, dan zijn deze te leen bij de receptie tegen een borg van € 10,00.

BBQ

Wij hebben verschillende BBQ’s voor algemeen gebruik. Zelf even voor houtskool zorgen. Iedere BBQ is voorzien van een staalborstel om het rooster na gebruik schoon te maken of vraag even naar schoonmaakmateriaal. Zo kan de volgende ook weer direct aan de slag. Sintels als ze afgekoeld zijn s.v,p, in het restafval deponeren. Voor niet schoongemaakte BBQ’s rekenen wij € 10,00 schoonmaakkosten.

Elektrisch oplaadpunt

Op de grote tafel bij de overkapping bij de recreatieruimte vindt u stopcontacten. Deze kunnen gebruikt worden voor het opladen van scootmobielen en elektrische fietsen. Uw fiets of scootmobiel kan hier ook droog gestald worden. Een normaal stopcontact/ oplaadpunt voor uw elektrische auto vindt u op parkeerplaats P1

Recreatieruimte “1321”

Gillishof heeft de beschikking over een recreatieruimte. Deze is op afspraak te huur voor grotere gezelschappen. U kunt hier gezamenlijk dineren, een bonte middag houden of een workshop volgen. Vraag naar de mogelijkheden. Incidenteel vindt hier een feest plaats met een muziekstop om 1.00 uur.  Wij letten erop dat het geluidsniveau niet overschreden wordt maar kunnen dat niet altijd uitsluiten. Het gaat hierbij om incidentele momenten. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Kunst

Onze appartementen zijn voorzien van originele kunst. De doeken zijn te koop. Bij de receptie ligt een fotoboek ter inzage. Ook kunt u hier prijsinformatie krijgen.

Inventaris-breuk-beschadiging

Breuk van keukenservies en dergelijke gelieve u ons mede te delen. De vervangingswaarde van de meest gangbare zaken wordt door ons bepaald. Mochten er grotere zaken beschadigd worden dan verzoeken wij u dat direct te melden. Wij zullen dan bepalen wat de vervangingswaarde is of wat de reparatiekosten zijn. Wij controleren niet bij vertrek maar bij de schoonmaak. Heeft u beschadigingen of breuk niet gemeld dan kunnen wij u hiervoor achteraf aansprakelijk stellen.

Gordijnroedes

Hang geen spullen aan de gordijnroedes. De roedes zijn in de oude muren zeer moeilijk te bevestigen.

(Dak)ramen

In verband met onverwachte regenbuien verzoeken wij (dak)ramen te sluiten als u het huis verlaat. In het voorkomende geval zullen wij het huis betreden en voor sluiting zorgdragen.

Energie

Energie is duur en milieubelastend. Wij investeren in duurzame, energiebesparende voorzieningen. Tot nog toe berekenen wij hiervoor geen toeslag. Om dit in de toekomst te kunnen handhaven verzoeken wij u ook een bijdrage te leveren aan het milieu en ook tijdens uw verblijf net zo energiebewust te zijn als thuis. Laat daarom niet onnodig ramen en deuren lange tijd achtereen open staan terwijl de verwarming op volle toeren draait. Als u langere tijd van huis bent verzoeken wij u de (thermostaat-)kranen lager te draaien. Een aantal appartementen heeft zelfdenkende thermostaten. Deze werken 3 uur onafgebroken en moeten daarna weer handmatig geactiveerd worden door 1 x op het linkerknopje te drukken. Gaat u weg dan kunt u deze ook handmatig uitschakelen.

Verplaatsen huisraad

Het verplaatsen van bedden en overig huisraad is niet toegestaan zonder toestemming van de eigenaar/beheerder. Heeft u toestemming voor verplaatsing dan dient u bij vertrek e.e.a. ook weer op de goede plaats terug te zetten. Kasten mogen nooit verplaatst worden.

Vochtige doekjes en vetten

Het is verboden om vochtige doekjes,(wc-doekjes, schoonmaakdoekjes, babydoekjes, opmaakdoekjes, maandverband, tampons enz.) in de wc te deponeren.Ook alle vetten (frituurvet, oliebollenvet) mogen niet door de wc gespoeld worden. Bij verstopping wordt u aansprakelijk gesteld voor de schade.

Kaarsen en vuurwerk

Wilt u voorzichtig zijn met het gebruik van kaarsen en er te allen tijde voor zorgen dat ze op een brand- en smeltvrije ondergrond staan. Er zijn voldoende theelichten, bordjes en onderzetters aanwezig. Het is niet toegestaan om op enigerlei wijze vuurwerk af te steken op het terrein van de Gillishof. Zoek een plaatsje aan de straat op enige afstand van de andere huizen. Zorg dat de dag erna alle vuurwerkrommel opgeruimd wordt. Het gebruik van wensballonnen is nergens toegestaan.

Gevonden voorwerpen

Wij verzoeken u dringend alle kasten te checken en met name ook de stopcontacten voor opladers na te kijken. Alle gevonden voorwerpen gaan voor 1 maand in onze gevonden-voorwerpenbak. Heeft zich daarna niemand gemeld dan worden de spullen vernietigd.

Voor spullen die nagestuurd worden berekenen wij naast de portokosten ook handlingskosten ter hoogte van € 25,00.

Rust

Na 23.00 uur dient het rustig te zijn. Op mooie zomeravonden willen wij u niet naar binnen jagen maar na dit tijdstip buiten zachtjes te converseren en de rust van de buren te respecteren. Incidenteel kan dit tijdstip bij een activiteit die vanuit de organisatie plaatsvindt overschreden worden.

Borgsom

Wij gaan ervan uit dat u ons huis als een goed huisvader gebruikt. De controle van ons huis vindt achteraf plaats tijdens de schoonmaak omdat wij onmogelijk alles bij vertrek kunnen controleren. Mochten er zaken beschadigd raken dan verzoeken wij u dat voor vertrek te melden. Indien u een borgsom betaald heeft zal deze na controle terugbetaald worden op uw bankrekeningnummer. Eventuele beschadigingen worden met de borgsom verrekend. Mocht de borgsom onvoldoende zijn dan wordt u daar terstond van in kennis gesteld en aansprakelijk gesteld voor de schade.

Vertrek

Wij verwachten dat u het huis bezemschoon oplevert. De afwas is gedaan en de keuken is schoon. Gehuurd linnengoed kunt u afgehaald op het voeteneinde van uw bed leggen. De stofzuiger staat in het washok. Het afval is in de containers gedeponeerd. Speciale schoonmaakwensen voor tussendoor kunt u met ons tegen vergoeding bespreken.

Aansprakelijkheidsclaims

Onze huisregels staan op onze site en ook in uw appartement is een exemplaar ter inzage aanwezig. Wij gaan er dan ook vanuit dat u onze huisregels aandachtig gelezen hebt. Op generlei wijze zijn wij aansprakelijk voor misbruik van onze accommodaties, voor door u verrichte misstanden en gebruik van onze accommodatie anders dan in de huisregels vermeld en anders dan door bebording op diverse plekken op het terrein is aangegeven. Bij niet naleven van de regels kunnen wij u, in het voorkomende geval, aansprakelijk stellen voor gevolgschades.

Faciliteiten in de omgeving

U bevindt zich in een rustige landelijke omgeving aan de rand van het heuvelland en centraal in de euregio. Het groene heuvelland met pittoreske dropjes wordt omringt door mooie steden als Aken, Maastricht en Luik en Parkstad. Het gebied biedt talloze mogelijkheden voor uitstapjes. In uw appartement vindt u een aantal informatiefolders. Ook op de receptie kunt u terecht met uw vragen over de uitstapmogelijkheden.

Vanuit Gillishof zijn diverse wandel- en fietstochten mogelijk. Wij verwijzen u hiervoor naar de volgende sites: Www.routeyou.com

www.wandelgidszuidlimburg.com,

www.fietseropuit.nl

www.fietsknooppunten.nl

Fietsen

Het is niet toegestaan fietsen mee in huis te nemen. U kunt ze in de tuin plaatsen.

Fietsen huren kunt u bij het natuurtransferium in Simpelveld; www.natrans.nl

Kerkdiensten:

Kerk van Bocholtz elke zondag een katholieke dienst om 10.00 uur

Hervormde diensten Gulpen-Vaals, om de week om 10.00 uur

Winkelaanbod

In het centrum van Bocholtz vindt u een Plusmarkt, een warme bakker en een slager.

Restaurants en stappen

Bocholtz

Griekse taverne, Italiaanse bistro, snackbar

Simpelveld

Shoko, Driesprong, Maxim, Biechthuis, Bellevue, Nefertiti, Diverse snackbars

Voor een avondje stappen of een uitgebreider keuze in restaurants kunt u terecht in Heerlen, Heuvelland, Aken en Maastricht. Laat u adviseren op onze receptie.

Beste gasten

Wij vertrouwen erop dat u onze regels respecteert en dat deze u niet weerhouden om een fijne vakantie te vieren. Wij wensen u in ieder geval een aangenaam verblijf op de Gillishof en hopen dat u zich er net zo thuis zult voelen zoals wij dat altijd doen.

Veel plezier

Gillishof Slowlife Holiday Apartments

Kenmerken

Algemeen

Gratis parkeren bij de hoeve
Bagage- en ski-opslag
Fietsenstalling
BBQ faciliteiten
Speeltuin
Rusttuin
Serviceruimte met wasmachine en oven
Coffee Corner

Boek met extra korting!

MidWeek Special

Beschikbaar van november 2023 t/m maart 2024

o.b.v. beschikbaarheid - niet geldig tijdens event, -en feestdagen of schoolvakanties.

18749
Scroll naar boven

Om deze website goed te laten werken maken we gebruik van cookies.